HTML

Az Androidom és én (No meg egyéb dolgok...)

Itt alapvetően az Android-os programokról, Galaxy 3-ról, Alcatel OT-995-ről és Asus MeMo Pad HD7-ről olvashatsz majd. De lesz benne más is...

Utolsó kommentek

Fészbúk

Partner oldalak

no usb, no kies

2010.12.19. 22:24 emerzee

A mostani bejegyzésben, egy kicsit a Kies által biztosított kapcsolat alternatíváival fogunk foglalkozni.

Manapság, szinte minden internetezőnek van wifi routere. Akinek nincs, az a cikk vége után, szerintem, akar majd.

Amikor bejött a routerek korszaka, sokáig nagyon drágák voltak ezek a készülékek. Aztán a vezetékeseket elkezdték leváltani a vezeték nélküliek. Nagyon drágák voltak ezek is, de manapság, tényleg néhány ezer forintért lehet már kapni wifi-s routert, amik esetleg már tudnak jó kis megoldásokat az ellen, hogy ne lophassák a neted. Ami viszont jó a wifi-s routerben, hogy nem kell mindent madzagoznod. Nálam már csak a wifi-s telefonok az alapkészülékek, a kábelrengeteg elhagyása miatt.

És itt jön be a Kies. Ez a program, usb-s csatlakozást kezel. Itt viszont jön két probléma: 1. Hol a kábel, mikor akadok bele és rántom le vele a telefont, hova tegyem? 2. Az a szerencsétlen kis micro usb csati mikor fog tönkremenni? (nekem nagyon gyengécskének tűnik…)

A második kérdésnél én a hosszabb távú használhatóság érdekében, csak a fali töltő, és az autós töltő használatát engedélyezem magamnak. (Tudom, a számítógépről is töltődik, de nálam nem feltétlen van annyi ideig a gépre kötve, hogy fel tudjon töltődni…)

Az elsőre a válasz: alig van hely a kuplerájos asztalomon….

 

Lássuk a megoldásokat:

 

Router – ftp daemon

 

Mint tudjuk, manapság az ftp elérés, egy teljesen megszokott dolog. Amire szükségünk van: egy ftp kiszolgáló, egy ip cím, egy azonosító, egy jelszó.

Az ftp kiszolgálót elindíthatjuk a telefonon is. Így ha számítógépről csatlakozunk hozzá, akkor a telefon tartalmát egy kényelmesebb, egér-billentyűzet párossal érhetjük el. Ehhez kell a telefonon az FTPServer program. Beállíthatjuk a programon belül, hogy mely wifi hálózatokhoz való csatlakozásunk után legyen elérhető azon a telefon tartalma, mi legyen a felhasználói név (user), a jelszó (pass), hányas porton érhessük el a telefont (port (alapbeállítás a számítástechnikában a 21, de lehet más is, pl., ha mégis illetéktelen akarna csatlakozni, annak megnehezítsük a dolgát. Pl., Akadékoskodó főnök, vagy munkatárs…)) , melyik legyen a kezdő könyvtár a telefonon belül. Ha beállítgattuk, akkor „save and restart service”. Fölül a kék sávban ki is írja a telefon elérhetőségét…

Pc oldalon javaslom például a Total commandert. Itt ctrl + f el, elő jön a kapcsolódási ablak. Készítsünk új kapcsolatot. Kitöltendő mezők: Kapcsolat neve: Amit szeretnél látni kapcsolat névnek. Pl., Galaxy 3 Kiszolgáló neve: Amit a telefonon, a kék sávban, zárójelben látsz, zárójelek nélkül. Pl., 192.168.1.100:1865 Felhasználói név: Amit beírtál a telefonon az user részbe. Figyelj! Kis és NAGY betű számít! Tehát pontosan ugyanaz! Jelszó: amit a pass nál a telefonba írtál. Figyelj! Kis és NAGY betű számít! Tehát pontosan ugyanaz.

Már kattinthatsz is az „OK” gombra.

A program tehát megy a telefonon, úgyhogy kattinthatsz is a kapcsolódás gombra, ha kiválasztottad a kapcsolatod.

Lám, böngészheted a telefonod tartalmát, törölhetsz, létrehozhatsz, másolhatsz, mozgathatsz mappákat, vagy file-okat, oda-vissza…

 

 

 

Android Manager Wifi

 

Van ám a Kiesnek egy félig meddig alternatívája is. Amit ez a program nem tartalmaz, az a képszerkesztő, zene- és a videokonvertáló. Ezekre viszont vannak sokkal-sokkal jobb alternatívák pc-n… (Jah, és nem zöld fű van a háttérben;)

Amit viszont szinkronizál:

- névjegyek

- sms-ek (sms küldési lehetőséggel)

- fényképek

- videók

- zenék

- programok

- file-ok

 

Lássuk, hogy is működik:

Felmész erre az oldalra: http://global.mobileaction.com/product/product_AM.jsp

Megnézegeted a képeket alul, hogy tetszik e egyáltalán, és rájössz, hogy ez egy Angol nyelvű program, úgyhogy a cikket csak akkor olvasod tovább, ha tudsz egy minimálisat angolul.

Utána ráböksz a free download-ra. A bejövő oldalon ráböksz a sárga download-ra. Lejön a számítógépedre a program, amit gyorsan fel is telepítesz. Közben vagy leolvasatod a qr kódot a telefonoddal (Bacode scanner), vagy letöltöd a telefonos klienst innen: http://ds.mobileaction.com/android/amagentwifi.apk

 

Ha felment a telára, meg a gépre, akkor előbb a telefonon indítjuk. Ad egy számsort, amit majd be kell írni a számgépbe. Indítod is a gépen a progit, és beírod a számot a pin code részbe. A telefonon leokézod, és kapsz egy képecskét. Abban lesz egy wifi ip: rész. A számot beírod a handset ip-be a számítógépen. Figyelj, mert a számban van 3db pont. A számok a gépen is úgy legyenek, mint a telefon kijelzőjén, majd ok.

A program már indul is, lehet mazsolázni. Az android space-n, lehet a programok között bogarászni, letölteni. A többi értelem szerint. Ami még érdekesség a sync rész. Itt beállíthatod, hogy mit, és hogyan. Érdekesség az autosync, és hogy beállíthatod, hogy honnan-hova. A file menüben pedig van egy Backup &restore, ahol készíthetsz mentést a névjegyekről, sms-ekről, határidőnaplóról, és a memóriakártyáról. Jah, és ugyanazt, vissza! ;)

 

Én ezt a két progit használom. Az elsőt gyakrabban, a másodikat ritkábban. Remélem, mindenkinek tudtam jó alternatívát ajánlani, hogy ne kelljen a kábellel bajlódnia. Én szinte sose használom… Itt alább pedig a képek a programokról.

7 komment

Címkék: leírás ftp android ötletelés felhasználói programok ftp server android manager wifi

A bejegyzés trackback címe:

https://emerzee.blog.hu/api/trackback/id/tr462526882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Klinyo (törölt) 2010.12.19. 23:47:19

Az Android Manager WiFi-t leteszteltem nagyon király!!!
Akinek van routere ne is gondolkozzon, kötelező darab. Nem is értem hogy a teló gyári programja miért nem tud ilyet. De az biztos hogy a KIES kuka :))).

CM2131 2010.12.28. 11:04:39

Szia !
Nagyon jó ötlet az ftp, én egy olyan megoldásra szeretném felhívni a figyelmet, ami a majdnem egyesíti az ftp és az android manager tulajdonságait és laikusok számára még talán egyszerűbb is.
A neve: MyPhoneExplorer, eredetileg SE telefonokhoz csinálták, de működik bármely androidos készülékkel.
A pc-re telepíteni kell a programot, az androidos klienst pedig leszedni a marketről és elindítani, wifin egy pillanat alatt megtalálja a készüléket és mehet minden, a névjegyszerkesztéstől, a file másolásig, sőt galaxy s-en pl. a pc-ről lehet .apk-t telepíteni (sg3-on úgy láttam ez nem megy).

CM2131 2010.12.28. 11:16:18

Bocs a dupláért, de úgy látom az utolsó tagmondat félreérthető lett: szóval sgs-en úgy lehet .apk-t telepíteni vele, hogy előtte nem másoljuk a telefonra, hanem közvetlenül pc-ről inítjuk a telepítést.

emerzee 2010.12.29. 00:17:31

Aham, nézegettem hajdanán, de nekem nem akart csatlakozni a telefonhoz. Lehet, valami port beállítás kellett volna neki, de nem foglalkoztam vele. Nekem így most jó. FTP-ről elérem a telát, ha meg névjegyezni akarok, akkor managerelek. De lehet megnézem ezt is... Köszi a tippet!

emerzee 2010.12.29. 00:44:24

No, hát kipróbáltam megint, de nem találta a telefont. A tűzfalat csak ezért nem szedem le. Portot nyitottam neki a fórum alapján, de úgy se, úgyhogy nálam kihullott...

CM2131 2010.12.29. 15:26:34

Érdekes, én 3 androidos készülékkel próbáltam, SGS, SG3 és SE mini pro, minddel ment gond nélkül, ráadásul vistás notebookon. Nem tudom min múlik, mondjuk én a router tűzfalát nem használom, csak a windowson van bekapcsolva, de az gond nélkül átengedte.
Mindegy én szeretem mert nagyon kényelmes.

Jucy a világban · http://jucyblog.blogspot.com/ 2011.02.24. 21:17:01

Szia,
Lenne egy problémám, nem tudom találkoztál e vele. Ha itthon vagyok és teszek veszek bekapcsolom a wifit és a telefonon az msn-t, ha 10 percig nem nyomkodom inaktív lesz a wifi és kijelentkezik az msn-em. Meg lehet ezt oldani valahogy?
süti beállítások módosítása