HTML

Az Androidom és én (No meg egyéb dolgok...)

Itt alapvetően az Android-os programokról, Galaxy 3-ról, Alcatel OT-995-ről és Asus MeMo Pad HD7-ről olvashatsz majd. De lesz benne más is...

Utolsó kommentek

Fészbúk

Partner oldalak

HW: Genius LuxePad 9100 Bluetooth billentyűzet.

2013.12.14. 20:43 emerzee

Ha az embernek van egy tabletje, és szeretné azt munkára is használni, nem csak szórakozásra, akkor az első, ami előjön problémának, az a billentyűzet hiánya. Jó, a transcoverrel eléggé jól lehet boldogulni ledöntött formában, de se billentyűzet érzése nincs az embernek, se nem kényelmes. Ha be kell írni néhány dolgot, arra a tablet baromi jó, de egy blogbejegyzést megírni rajta, az maga a halál. És akkor mi van, ha valaki nem csak blogbejegyzést akar, hanem dolgozni is?

Szóval, kell egy billentyűzet. Persze, bluetooth-os, mert azzal párosodik a HD7. Felhozatal? Persze, van sokféle. Drágább is, olcsóbb is. A nagy boltok persze, 3-5 napra hoznak is. De én csak ma vagyok pesten. Mi az elérhető? Hát ez. Volt már genius bill-egér szerencsém. Vagy inkább nem szerencsém, mert persze a gari idő lejárta után egy héttel megdöglött. Nem valami szimpi márka. De kap még egy esélyt. Ha ezzel is befürdök, akkor soha többé nem veszek Genius-t.

No lássuk a dolgokat: A doboz szép, mint minden Genius doboza. Piros, fehér, soknyelvű, nem nagyobb, mint amit rejt. A kinyitása már kezd elbizonytalanítani. 3 oldalról kell a dobozt nyitni, hogy hozzájuss az ablakon kikacsintó termékhez. Persze, nincs kedvem visszahozni, ha nem jó, kipróbálnám. A pult kicsi, a doboz hülyén nyílik, de megoldom. Elem van hozzá, hát bele, gyárilag bekapcsolva (?), hát párosodjunk. Persze, az első párosodásnál lassú voltam. Bele is nézek a manualba, ami azt írja, hogy majd kéri a kódot. Újrapróbálkozik, és kéri a kódot a HD7. Beírom a billentyűzeten, de nem nézem, hogy kell az enter is, hát megint lemaradok. Újrapróbálkozhat. Kód, enter, és már megy is a kütyü. Kiválasztom a billentyűkiosztásom, és kész. Tényleg nem kell sokat szöszölni... Nagyon szimpi!

A billentyűzet magyar nyelvű, minden ékezetes billentyű megvan. A gombok mozgása finom, csendes, csak a space hangosabb. A méretük pont jó, és bár laposak a gombok, de az elemtartó pont jó magasságba emeli.

Adnak hozzá egy nagyon csinos tokot. De itt ennyi is. Csinos, de nem praktikus. A tok a billentyűzet védelmére van, de nem úgy van kitalálva, hogy a tabletet csak úgy bele lehetne tenni, és már müxik is a dolog. A Genius emberei, nem valami Géniuszok... Nem lett volna szerintem bonyolult a dolog. No mind1. A lényeg: Nem használt állapotában a billentyűzetet beteszed két lap közé. Ha használni akarod, akkor a billentyűzetet teljesen kiveszed a tokjából, a tokot meg meghajtogatod tartónak. Szóval a két dolog "eltávolodik" egymástól. Nekem ez a megoldás, nem valami szimpi. Persze egy nagy méretű tabletnél, lehet, ez a praktikus megoldás. (Lehet, már meg is magyaráztam magamnak, hogy ez így jó?) Szóval a dolog ilyen. Ha nincs használva a billentyűzet, akkor nagyon keveset fogyaszt. Ha a hátulján a gombbal kikapcsolod, akkor még kevesebbet. Merthogy a hátulján található az elemrekesz, egy kapcsolócska, és egy gomb. 2db ceruzaelemről megy (alkálit érdemes használni, mert az tovább bírja). A kapcsoló, a ki- és bekapcsolásra való. A gomb pedig a párosításra. Az F12-őn van a párosodás visszajelző led. Szép kéken villog párosodás alatt. Az F11-en is van led, ez akkor villog pirosan, ha merül az elem. A bill kompatibilis az ablakokkal, az almákkal, a linuxokkal, és az androidokkal. Van windows gom, menü gomb, és option gomb is, hogy senkinek se legyen hiánya, a shift (2), a ctrl(2), az alt (1), és az alt gr (1) mellett. Vannak iránybillentyűk, de a fel és a le, eléggé össze lett nyomva, viszont a caps lock, s az enter jó nagy lett. A space 5 billentyű hosszú, ami teljesen jó, viszont hangosabb a többinél. Van backspace, és delete gomb is, valamint a printscreen is megtalálható rajta, a teljes F1-F12 gombsor mellett. Az fn  gomb extra tudást ad a billentyűzetnek, de a matricázás kicsit félresikerült. Az fn funkció jelölő matricák színe, az "F-"gombokon fordítva van a gyári fehérrel. De legalább színesebb a dolog... :D A méretei: kb., 26,2 cm x 12,8 cm. A legnagyobb magassága: kb., 1,6 cm. Csúszásgátló tappancsok vannak az alján, és nagyon könnyű az egész. Szóval minden nagyon rendben van vele, így fél nap után. Egyenlőre, azt kell mondanom, hogy nagyon ajánlott a dolog... :)

Ui.: A képek forrása: Google.com képkereső találatai.

5 komment

Címkék: billentyűzet hardware android

A bejegyzés trackback címe:

https://emerzee.blog.hu/api/trackback/id/tr115692817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

alien0903 2013.12.25. 16:10:51

Szia!

A Genius billentyűvel vagy a Tablettel lehet a gond (ASUS Memopad HD7 nem rootolt)?

Sikerült csatlakoztatni, de ha kikapcsolom a billentyűt utána már nem akarja felismerni a tablet.
Kiírja, hogy párosítva, meg csatlakoztatva, de nem műxik. A tabletben a bluetooth menüben nem tudom leválasztani sem a párosítást megszüntetni. Ha a tabletet újraindítom, akkor néha újra létrejon a kapcsolat de nem mindíg. A tableten, ha kikapcsolom a bluetooth-t akkor utána nem is engedi visszakapcsolni sem a menüben sem a lehúzós gyorsmenüben, sőt ott még ki is szürkül, eltűnik.
Van valami tipped, hogy mi lehet a gond?

Illetve más készüléken is néztem a billentyűt, de ott meg nem adta be a kódot a párosításhoz. Lehet azért, mert a tablettel volt párosítva?

Üdv.

emerzee 2013.12.26. 06:37:03

Nem tudom, mi lehet a gond... Nekem gyönyörűen müxik. Az egyetlen gondom, hogy nem találtam itthon olyan gyenge elemeket, amikkel rá tudtam volna venni, hogy a gyengeelem jelzés villogjon... :D
Nem tudom, hogy állsz zs-vel, és mennyire van kedved kísérletezni, de az "External Keyboard Helper" esetleg segíthet Neked...

Kellemes Ünnepeket!

alien0903 2013.12.26. 14:52:10

Szia!

Neked is kellemes ünnepeket kívánok!

Még csak annyit kérdeznék, hogy neked root-olt a tableted vagy sem?

Üdv.

D.Szauer 2014.04.26. 18:48:17

Szia!
Olyan kérdésem lenne, hogy esetleg próbálkoztál e a billentyűzettel valamilyen játék alatt? És ha igen, mik a tapasztalatok?

Lagra 2014.05.06. 10:53:17

@alien0903: Ugyan ezzel a tablettel, root nélkül dettó ugyan ez a probléma lépett fel nálam, így valószínűleg az ASUSosított Androidunk bénázik... Várom már, hogy lejárjon a gari és rootolhassak... Legalább úgy táppal már lenne OTG támogatás is. :)
süti beállítások módosítása