HTML

Az Androidom és én (No meg egyéb dolgok...)

Itt alapvetően az Android-os programokról, Galaxy 3-ról, Alcatel OT-995-ről és Asus MeMo Pad HD7-ről olvashatsz majd. De lesz benne más is...

Utolsó kommentek

Fészbúk

Partner oldalak

Hogyan autókázzunk Androiddal.

2011.01.14. 15:26 emerzee

Ha az embernek autóba kell ülnie, és ott a telefon is, akkor esetleg bajba kerülhet. Nem kéne sok számot elérni, csak 2-3db-ot, meg egy-két programot vezetés közben, de ha a főképernyőre rakom ki őket, még akkor se vagyok veszettül előrébb, hisz picik az ikonok, és a tárcsázás se feltétlen 1 koppintás.

Erre is van szerencsére megoldás.

 

Car Mode – Car Dock- Car Dock Settings

 

Ez egy három programból álló, de egymásra épülő „programcsomag”.

A lényeg, hogy létre tudsz hozni egy olyan főképernyő sort, ahova berakosgathatod a programjaid, egyebeid (max. 30 db) és azokat jó nagy, és széppé tehető ikonokkal tudod elérni. Ha elindítod a programot, a beállítástól függően felhangosítja a telefonod, bekapcsolja a gps-t, adatkapcsolatot, bluetooth-ot, feltolja a fényerőt napszaktól függően, és rámászik a home gombra, hogy könnyen elérhesd. Ezeket a finomságokat, igazán az tudja értékelni, aki „sokat” vezet. De lássuk is, hogyan működik a dolog.

Két lehetőséged van: Ha a Car Dock progit telepíted fel, akkor összerakhatsz egy dokkot, ahova berakhatod a programjaid. Ha elindítod, akkor addig megy, amíg meg nem nyomod a vissza gombot, vagy a home-t. Onnantól kiléptél belőle, újra el kell indítani a progit. Alapbeállításokat tudsz elvégeztetni vele, végül is olyan, mint egy dock program. Ha feltelepíted a Car Mode programot is, és azt indítod, akkor a program rátelepül a home gombra, és a Car Dock-ot fogja mindig behozni, ha megnyomod, valamint a status bar-ba is beépül, onnan is el lehet érni. Így már teljesen jó a dolog… Kilépni úgy tudsz belőle, hogy újra elindítod azt. (a képernyőn megnyomod a házikó ikont, amivel a telefon főképernyőjére jutsz...)

Lássuk akkor, milyen lehetőségeink vannak?

Van 5x6 ikonnyi helyünk. Az ikonok helyére tehetünk programot (application), gyorsgombot (Shortcut), widgetet (Widget). A listákat kicsit lassan olvassa össze a program, de az is igaz, hogy ez az ikonok miatt van. És persze a telepített programok mennyisége is számít. A widgeteknél, max 2 széles, és szerintem, mert nem próbáltam, 2 magas lehet.

A beillesztés úgy működik, hogy hosszan megnyomjuk az elhelyezni kívánt helyen a képernyőt. Ha valamit variálni akarunk, akkor az ikont nyomjuk meg hosszan. Lapozgatni a képernyők között, suhintással tudunk.

A beállításoknál megadhatjuk, hogy kiírja e az ikonok nevét, kint hagyja e a notification bar-t (státusz), felismerje e ha el lett forgatva, legyen e képernyővédő (ide egy widgetet lehet berakni), melyik legyen az induló képernyő, és, hogy felismerje e, hogy nappal, vagy éjjel van?

Ha feltelepíted a Car dock setting-et is, akkor tudod beállítani, hogy ha a Car dock programot elindítottad, vagy autós dokkolóba raktad a telefont (én még nem tudok róla, hogy galaxy 3-hoz lenne), akkor, hogyan reagáljon.

Maxi hangerő, képernyő kikapcsolás leállítása (nem sötétül el a képernyő), gps bekapcsolása, wifi kikapcsolása, bluetooth bekapcsolása, telefon kihangosítás (ez olyan mintha telefonálás közben megnyomtad volna a „hangsz” gombot), éjszakai mód engedélyezése.

Hogy mi értelme van annak, hogy három progit kell feltelepíteni? A modul rendszer. A car dock- ból van 2-es, és 3-as verzió. Nálam ez pl., pont jó, mert én a 2-est használom. A másik két progi (A car dock, és a settings meg ugyanaz…)

Jah, a settings. Nálam tegnap állandóan megdöglött. Töröltem, majd újratelepítettem. Most jó. Nemtom mivel akadhatott össze.

Ami aztán még nagyon szuperré teszi a dolgot, hogy lehet skin-ezni. Az egyébként 1x1 méretűre kitalált ikonok, nagyon rosszul néznek ki 2x2-ben. Szerencsére, ki lehet őket cserélni. Ugyanígy be lehet tenni hátteret is, ami az egyébként akár csili-vili telefon háttér kicserélése egy olyanra, ami nem zavaró, és jól olvashatóvá teszi a képernyőt.

A dolog így működik:

Hozz létre egy „ig88carhome” mappát az sd kártyán. Abban teheted az ikonokat és a hátteret, amik png és jpg filok lehetnek. A háttérnek „background” nevűnek kell lennie. Az ikonoknak célszerű a gyorsabb indulás és működés érdekében max 128x128 pixel méretűnek lennie. A neveiknek így kell kinézniük: app_programneve.png vagy app_programneve.jpg A programneve, nem annak kell lennie, ami a program valódi neve, hanem ami megjelenik a képernyőn. Itt jegyzem meg, hogy a program nem tudja kezelni a szóközt, úgyhogy az ikonon hosszan nyomva, átnevezhetőek. Érdemes például szóköz helyett alsóvonást használni.

Honnan szedjek ikonokat? Hát, a net tele van velük. Itt van pl., egy nagyon jó oldal: http://www.iconspedia.com/

Az itt leírtak a Car dock V2-höz készültek. A V3-nekem nem jött be, így nem mélyültem el a használatában. Az általam publikált információk, a neten található cikkekből, és saját tapasztalatokból származnak. Ha érdekel a téma, javaslom, nézz utána te is!

 

A fejlesztőt lehet ám támogatni is:

 

V2 képek:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

V3 Képek (Nem csak állóak lehetnek...):

Szólj hozzá!

Címkék: tipp leírás android ötletelés i5800 galaxy 3 felhasználói programok car dock autós program

A bejegyzés trackback címe:

https://emerzee.blog.hu/api/trackback/id/tr62583595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása