HTML

Az Androidom és én (No meg egyéb dolgok...)

Itt alapvetően az Android-os programokról, Galaxy 3-ról, Alcatel OT-995-ről és Asus MeMo Pad HD7-ről olvashatsz majd. De lesz benne más is...

Utolsó kommentek

Fészbúk

Partner oldalak

Galaxy 3 faq

2010.12.16. 18:00 emerzee

Egy ideje nagyon gondolkodtam rajta, hogy mik lennének azok a dolgok, amiket minden kezdő Galaxy 3 tulajnak segítséget jelentenének. Arra jutottam, hogy egy faq-t kellene írni. Hát neki is fogtam néhány napja. Sok minden még nincs benne, de örülnék neki, ha segítenétek, hogy együtt megszerkesszük azt. Ide a blogba, és az androidunderground.info fórumára ( http://androidunderground.info/forum/viewtopic.php?f=19&t=5&start=105 ) is jöhetnek a tippek, ötletek, kérdések, és főleg válaszok, hogy a faq minél jobb legyen.

A Faq első, (nagyon nyers válltozatát), remélem, még ma közzé teszem, ezen bejegyzés módosításával.

Várom azok segítségét, akik témaspecifikusan tudnák segíteni a faq elkészülését. Ha szakértő vagy egy témában, akkor jöhet a segítség!

Köszönöm, hogy segítesz mindannyiunknak!

emerzee

 

No akkor egy nyers verzió, hogy látszódjon, kb., milyen lesz. Légyszi még senki se hivatkozzon rá, mert nem bizta, hogy itt lesz a helye...

Köszönet az Androidhungary Galaxy3 fórumának, azoknak akik visszajelzést, vagy emailt küldtek, és a többi Galaxy3 és Android oldalnak!


 

Galaxy 3 (Android) Faq

 

Próbáljuk összegyűjteni a Samsung Galaxy 3-al kapcsolatos fontos információkat, amik segíthetnek egy friss tulajnak, vagy választ adnak a kérdéseire. A faq folyamatos fejlesztés alatt fog állni. (Reméljük) Félreértések elkerülése végett: A faq nem fog kitérni egyes programok használatára, de tippeket fog adni, hogy mely problémára, milyen program lehet a megoldás. A program részletes használati útmutatóját viszont nem fogja tartalmazni. Ez alól csak akkor lesz kivétel, ha olyan problémára kell megoldás, ami sokaknál jelentkezik. (Ha valamit véletlen elgépeltünk, sorry, emberek vagyunk. A cinkes részeknél figyelemfelhívás van.)

 -------------------------------------

-------------------------------------

A telefon tulajdonságai:

 

Típusjelzés: Samsung Galaxy 3 (GT-I5800)

 

2G hálózat : GSM 850 / 900 / 1800 / 1900
3G hálózat : HSDPA 2100 / 900 3,6Mbps

Bejelentve : 2010, Június
Forgalomba került: 2010, Július

Színvariációk: lakk fekete, fehér

Méretek: 113.5 x 55 x 12.85 mm
Súlya: 109.7 g
Kijelző fajtája : TFT capacitív érintőképernyő, 16Millió szín
Felbontása : 240 x 400 pixel, 3.2 inch

Csomag tartalma: http://emerzee.blog.hu/2010/11/07/az_elso_talalkozas_26

Használati útmutatók: http://emerzee.blog.hu/2010/11/21/utmutatok

Garanciális feltételek: Telenor:

- Gyorsulásmérő: 3 tengelyű elmozdulás és irány érzékelő.
- Digitális iránytű
- Közelség érzékelő
- Több érintős bevitel (max. 3 érintés egyszerre)

- Csengőhang: MP3 / AMR / AAC / AAC+ / e-AAC+ / WMA / WAV / OGG / MID + rezgés
- Kihangosítás
- 3.5 mm audio jack
- DNSe (Digital Natural Sound Engine)

Processor: ARM11  667 Mhz

Felhasználói memória : 170 MB
Bővítési lehetőség: microSD,  32GB - ig (SDHC), 1GB – os memóriakártya mellékelve.
Data GPRS : Class 10 (4+1/3+2 slots), 32 – 48 kbps
EDGE : Class 10, 236.8 kbps
3G : HSDPA, 3.6 Mbps
WLAN : Wi-Fi 802.11 b/g/n
Bluetooth :  v3.0  A2DP támogatással
USB : v2.0 microUSB
Camera : 3.15 MP; 2048×1536 pixel (beállítható még:1600x1200, 1280x960, 320x240); autofocus; 4x digitális zoom; iso: Auto, 100, 200, 400; mosolyfelismerés, panoráma, önmagam hozzáadása, akciófelvétel, egy felvétel, sorozatfelvétel(320x240); éjszakai mód, tájkép, sport, portré, buli/beltér, strand/hó, hajnal, tüzijáték, naplemente, őszi színek, szöveg, gyertyafény, háttérfény; fényerő állítási lehetőség -2 től +2 ig, makro mód, időzítő 2mp, 5mp, 10mp; fehéregyensúly: automata, nappali fény, felhős, izzó, fénycső; effektusok: normál, fekete-fehér, negatív, szépia; mérés: középsúlyos, pontszerű, mátrix; beállítási lehetőség: kontraszt, telítettség, élesség; segédvonalak; előnézet: 2mp, be, ki; Geo-tagging

Video : 320x240, 175x144; video minőség: kiváló, jó, normál; hang kikapcsolási lehetőség
Helyzetmeghatározás: A-GPS, digitális iránytű

Radio : Stereo FM radio RDS támogatással

 

Operációs rendszer: Android 2.1 (Eclair) (A 2.2 rendszer elvileg március végére várható. Nem hivatalos romok vannak a neten. Mindenki csak saját felelősségére.)

Telefonkönyv: Elméletileg végtelen névjegykártyával (memóriafüggő), Névjegykártyákhoz kép, és elméletileg végtelen számú információ csatolható.
Híváslista: Elméletileg végtelen

Üzenetkezelés: SMS, MMS, Email, Push Mail, IM
Böngésző: HTML

- 3GP/MP4/DivX/WMV/H.264/H.263 lejátszó
- MP3 / AMR / AAC / AAC+ / e-AAC+ / WMA / WAV / OGG / MID lejátszó
- Határidő napló

- Számológép (elfordítva tudományos)

- Zenelejátszó (equa-lézer, lejátszási listák, album borító letöltése,  effektusok, választható tab-ok, virtuális 5.1 (csak fülhallgatóval)...)

- Lopásgátló program: www.samsungdive.com oldalon követhető a telefon sim kártya csere esetén, ha előzetesen regisztráltál. (Nem teszteltem)

- Jegyzet
- Dokumentum kezelés: (Word, Excel, PowerPoint, PDF)
- Google programok: Search, Maps, Gmail, YouTube, Calendar, Google Talk
- Facebook program

- Hangjegyzet
- T9

Akkumulátor: Li-Ion 1500 mAh
Készenléti idő:  625 óra (2G) /  517 óra (3G)
Beszélgetési idő: 15 óra (2G) / 7 óra (3G)

Alapfogalmak:

Market: Program vásártér. Innen tudod hivatalosan letölteni a programokat. Van fizetős (ez a rész jelenleg nem érhető el hivatalosan Magyarországról), és ingyenes része. Itt játékokat, felhasználói programokat találhatsz kategóriákba szedve.

Eclair: Az Android rendszer 2.1 –es kiadása. Ezzel érkezik a telefon.

Froyo: Az Android rendszer 2.2 –es változata. Ezt a frissítést várjuk most. Már vannak nem hivatalos verziók, amikkel hozzáértés esetén lehet próbálkozni, de! a Kies nem kezeli onnantól a telefont, és ezek nem stabil verziók, nincs rá garancia, hogy nem történhet adatvesztés, meghibásodás.

Root: A rendszerben minden jogosultság megszerzése. Lehetőséged van a rendszer file-ok megváltoztatására, felülírására, törlésére. Fokozott figyelmet, és hozzáértést kíván. A rootolás garanciavesztéssel jár

Live Wallpaper : Mozgó háttérkép. Alapból nem tartalmazza a rendszer, de rootolt telefonra felrakható. Látványos, interaktív hátterek. Hátrányuk? Fokozottan fogyasztják az akkumulátort. Leírási link lejjebb...

Factory reset: A teljes rendszer alaphelyzetbe állítása. Ha rootoltad a telefont, és valamit töröltél, akkor a factory reset, nem fogja visszaállítani a hiányzó részeket. A telefon nem tartalmazza a teljes rendszert, csak minden beállítás, és adat törlődik.

Accelerometer: Gyorsulásmérő. 3 tengelyű elmozdulás és irányérzékelő. Felelős képernyő megfelelő irányú elfordításáért, valamint a programok használhatják irány érzékelésre (pl., vízszintező programok), illetve program irányításra (pl., autós játékok).

Proximity sensor: Közelség érzékelő. Felelős a képernyő lekapcsolására pl., telefonálás közben.

Digitális iránytű: A föld mágneses mezejét érzékelő alkatrész. Segít a tájékozódásban. Érdekessége, hogy mágnessel megbolondítható. (Az érzékelő a képernyő jobb felső sarkánál van.) Ezt a mágneses érzékelést használják ki pl., a telefonra írt fémkereső programok. (Market)

Bootloader:

Recovery mód:

Custom Firmware:

TouchWiz 3.0: Kezelőfelület típus. A Samsung saját fejlesztése, az Android rendszer felhasználóbarátabb kijelzéséhez, használatához.

Widget: Főképernyőre kirakható alkalmazások, kapcsolók, interaktív elemek.

Menüsor: A képernyő felső részén elhelyezkedő rész. Tartalmazza az órát, az akkumulátor állapotkijelzőt, térerő kijelzőt… Lehúzásával egy beállító (wifi, bluetooth, gps, rezgő állapot), és információs részhez jutunk. Itt gyűlnek a rendszer üzenetei.

Swype: Szövegbeviteli mód. A betűket nem egyenként érinted meg, hanem betűről betűre húzod az ujjad, és amikor a szó végére érsz, felemeled azt. Sokkal gyorsabb szövegbeviteli mód.

Megapixel: http://hu.wikipedia.org/wiki/Megapixel

RDS: http://hu.wikipedia.org/wiki/RDS

Multi touch: A képernyőn egyszerre több ujjal történő érintése. A Galaxy 3 , 3 érintést tud egyszerre kezelni.

Kies: A telefont kezelő program Windows-ra. Elég sok funkcióval rendelkezik, de sokaknál instabil. Xp alatt nem működik (volt aki jelezte, hogy mégis megy), Vista alatt sokszor kifagy, nem ismeri fel a telefont. Win 7 alatt működik.

QR vonalkód: Az androidon elterjedt, tényleges információt hordozó vonalkód típus. pl.,:   (A blog címét tartalmazó qr vonalkód)

Használatáról itt olvashatsz:http://emerzee.blog.hu/2010/11/07/par_felhasznaloi_amire_mindenkinek_szuksege_van_szerintem

 

 

2.1-es (Eclair)

Programok futtatása: 

Nem marketes programok telepítése: Felmásolod a telefonra a .apk file-t. Megkeresed, majd megnyitod pl., „Saját fájlok”-al. Bejön a csomagtelepítő, majd végigmész a telepítés menetén. A rendszer szólni fog, hogy az általad telepítendő program, milyen jogosultságot akar szerezni a telefon funkciói felett.

Live Wallpaper: Erről egy részletes leírás: http://emerzee.blog.hu/2010/11/14/live_wallpaper_t_mindenkinek

  

Készülék sajátosságok:

Akkumulátor

Első használat: Amikor a telefont kibontod a gyári dobozából, akkumulátor ügyben az első teendő, hogy addig használd, amíg teljesen le nem merül. (Sajnos az akkumulátor töltöttség feldolgozás nem a legjobb az Androidban, így van, hogy azt mondja, hogy az akksinak vége, de ha kikapcsolod, majd vissza a telefont, akkor rájön, hogy nem is 15% a töltöttség, hanem 60%...)
Csak utána tölteni, ha már nem lehet visszakapcsolni. Akkor viszont teljesen. (Létezik rá memória effektus, és elvileg nem garanciális hiba, ha ez beüt.)

Akkumulátor kijelzés: A rendszernek tanulnia kell az akkumulátor állapotot. Elsőre, lehet, tök hamar azt jelzi, hogy lemerült. De szép lassan majd megtanulja, hogy mennyi is van benne. Elsőre, lehet, csak 1 napot fog bírni a kijelző szerint, de utána, már több napot is. Javaslat: Telefon kikapcsol -> bekapcsol, és máris többet ír ki. Sajnos programmal még nem foglalkoztam, hogy melyik írja ki a tényleges töltöttséget. Ha találok valamit, beírom ide.

Gps

Ha a wifi eldobálja magát: Ha N-es a routered, akkor kapcsold ki a routerben az n szabványt. Használj b/g-t.

A telefon állandóan fel akar mászni a netre: Megoldás: Market: APNdroid. Ez egy widget, le lehet tiltani és engedélyezni vele, a netes beállításokat egy koppintásra.

Kijelző: Sajnos a szélein nem túl érzékeny, amit főleg rajzprogramnál fogsz észrevenni. Ez a kijelző sajátossága.

 

 

Kies hiba: A telefont a Kies nem ismeri fel, nem csatlakozik hozzá. Megoldás
1. Tárcsázd a következőt: *#7284# ezzel elindítod a PhoneUtil alkalmazást.
2. Az USB résznél váltsd át MODEM-re majd vissza USB-re
3. Zárd be az alkalmazást
4. Öröm és boldogság:DDD, újra működik rendesen az USB 

Ébresztés kikapcsolt állapotban: A telefon nem tud ilyet, mert ez már pda, telefon funkciókkal. Kikapcsolt állapotban nem működik semmilyen funkciója, így az ébresztés sem. Cserében, nem is merül az akksi. Megoldás: Telefon bekapcsolva marad, de ha nem érdekel, ki keresett éjjel (hacsak nincs hívásértesítőd), akkor repülő üzemmód. Olyankor nincs telefonos hálózat. Vagy: Lehalkítod a hívásértesítő hangot, pl., audioguru widgettel.

Ékezetes betűk: Ha hosszan nyomod a magánhangzót a billentyűzeten, akkor felajánlja annak ékezetes variációit.

Samsung apps: A kies-ben, és a telefonban is találsz egy ilyen részt. Ha a kiesben szeretnél böngészni benne, hibajelzést kapsz, mely szerint a Google kondíciói miatt, nem léteznek ilyen programok. Hát, sajna ez van. Szerintem, ha a Google és a Samsung dűlőre jut, biztos nagy hír lesz, és mindenki tudni fog róla!

Galéria meghülyülés: A galéria néhány felhasználónál megbolondul. Csak egy mappát hajlandó megnyitni. Ha újraindítod a telefont, akkor elsőre időnként rendesen megy, de aztán ugyanúgy megbolondul. Sajnos nincs rá más megoldás, fel kell telepíteni egy képnézegető programot. Kis erőforrás igényű, és gyors a quickpic. Fenn van a marketen.

Könyvtárak eltüntetése a médiakeresés alól: Ha nem akarod, hogy látszódjanak képek, vagy zenék a galériában/zenelejátszóban, akkor tegyél egy üres file-t abba a könyvtárba, amelyiket el akarod tüntetni. A neve pedig legyen: .nomedia

Hogyan telepítsek programokat az sd kártyára: Az eclair 2.1-es rendszer, nem támogatja az sd kártyára telepítést. Ha majd lesz 2.2, abban lehet majd sd kártyára telepíteni, ha a program támogatja azt. (nem mind támogatja)

 

Rejtett beállítások:

Ezeket a telefon billentyűzetén kell beütni. Amikor beírtad, már meg is jelenik az eredmény.
FIGYELEM! EZZEKKEL A KÓDOKKAL EL IS RONTHATOD A TELEFONOD! 
HA NEM TUDOD MIT CSINÁLSZ? INKÁBB NE HASZNÁLD!
HA ELRONTOD, AZ A TE FELELŐSSÉGED!

IMEI megjelenítése: *#06#
Tesztelés: (Telefon adatok, akkumulátor adatok, akkumulátor előzményei, használati statisztika) *#*#4636#*#*
Teljes törlés (CSAK HA MUSZÁJ!) (törli a google fiókot, a rendszer és az alkalmazások adatait beállításait, a letöltött alkalmazásokat. Nem törllődnek a rendszerszoftver és a kapcsolt alkalmazások, valamint az sd-kártya fájljai, pl., zenék, fényképek...): *#*#7780#*#*
Szervíz mód (ezer féle dolgot lehet kideríteni és elrontani vagy beállítani benne): *#*#197328640#*#*
LCD, kis hangszór, nagy hangszóró, rezgés, fényerő, kamera, szenzor, érintés, kikapcsolás teszt: *#*#0*#*#*
Érintő képernyő teszt: *#*#2664#*#*
Közelség érzékelő teszt: *#*#0588#*#*
Vibrációs teszt: *#*#0842#*#*
Hang kimenet teszt (vigyázz, nagyon hangos!): *#*#0673#*#* vagy *#*#0289#*#*
gps beállítások: *#*#1472365#*#*
modem beállítások: *#7284#
Másik gps beállítások: *#*#1575#*#*

Apró trükkök, amik könnyebbé teszik az életet...Ha a névjegyzékben vagy, és egy nevet megsuhintasz balról-jobbra, akkor automatikusan belép az sms kezelőbe, mint amikor sms-t akarsz írni az illetőnek.

Ha ugyanígy jobbról-balra suhintod meg a nevet, akkor felhívja az illetőt.

Ha a főképernyőn megnyomod a menü gombot, a bal alsó opció a beállítások. Ez olyan mintha az ikonok közül kerested volna ki a beállításokat.

Összesen 7 főképernyőd lehet.

Ha a zenelejátszóban hosszan megnyomod a hengerő fel gombot, és telepítve vannak a szövegfelolvasóban a hangadatok, akkor bemondja a szám előadóját, és a szám címét (angolul).

Rendezheted az ikonjaidat a főképernyőkön mappákba. A mappákat úgy tudod elkészíteni, hogy hosszan ráböksz a főképernyőn egy üres részre. Amikor bejött a választó rész, a mappákat választod, majd az "új mappát". Ebben el tudsz helyezni ikonokat. A mappát úgy tudod átnevezni, hogy megnyitod, majd hosszan ráböksz a fejlécére.

A nem gyárilag telepített ikonok sorrendjét is tudod válltoztatni az alkalmazások nézetben. Nyomd meg a menü gombot, és válaszd a szerkeszt-et. Ha megfogod az ikont, akkor oda helyezed, ahova akarod. (A mínusz jel, nemtom mit jelent.)


Programok, amiket ajánlunk a teljesség igénye nélkül

Backup:

 

SMS/MMS/Call log: sms backup + 

www.appbrain.com/app/sms-backup/com.zegoggles.smssync

 

Navigáció:

Igo: Hivatalosan nem létezik Galaxy 3 felbontásban. Ettől független, a neten van Galaxy 3-on futó verzió. A felbontása helyes. (Régen csak olyan volt, ami nem erre a felbontásra készült, így az alsó részben volt egy fekete sáv, és a menü nézetek szét voltak esve.) Friss térképeket is kezel, és teljesen jól használható. Magyar, és Magyarul beszél. A legjobb navigáció a telefonra.

Ndrive: Folyamatosan fejlesztett navigációs program. A térképei a faq írásakor nem túl frissek. A képernyőt teljesen kitölti, a grafika szép, nincs túl sok beállítási lehetőség, mint ahogy a többi navigációs programban se.

Google maps: Beépített térkép program. Tud térképes, és műholdas nézetet, mint az asztali gépeken. Folyamatos internetkapcsolatra van szüksége.

Memória kezelők:

File kezelők:

es file manager, astro file manager (elterjedt, sok okosságot tud), root explorer

Fényképezés:

fxcamera, vignette, camera360

Widgetek:

Magyar programok:

Multimédia:

Forgalom figyelők:

netcounter Számolja a telefonos, és a wifi adatforgalmat, külön-külön, és tud adni napi, heti, havi jelentést.

Internet - böngészők:

dolphin browser, miren browser, skyfire, opera mini

 Fórumok, internetes oldalak:

Fórumok:


http://www.nokiaprogramok.hu/forum/viewtopic.php?f=55&t=2664&start=490&hilit=i5800
http://androidunderground.info/forum/viewtopic.php?f=19&t=5&start=105 

 

------------------------------------------

És akkor itt a nagyon nagy odafigyelést igénylő Factory format. Figyelj, mert ez minden beállítást, telefonban lévő adatot visz! Visszaállíthatatlanul. (Telefonszámok, sms-ek, minden!)

Sd kártyára ments le mindent, ami kell a telóról, majd sd kari ki. Utána bepötyögöd ezt a tárcsázóba:

*2767*3855#

 

41 komment

Címkék: faq leírás android i5800 galaxy 3

A bejegyzés trackback címe:

https://emerzee.blog.hu/api/trackback/id/tr662520170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tippmix stratégia 2010.12.17. 13:12:33

Hi! Nagyon jó a blog, végigolvastam.
1 hete van g3-m, egy csomó vackot felraktam rá éjjel nappal bütykölöm. De az ékezet újdonság volt. Köszi.
A többi dologra nagyjából rájöttem.
Viszont jelezném, hogy én vagyok a szabályt erősítő kivétel xp alatt nálam tökéletesen működik a kies, lassú, de működik. Semmi hiba. Eddig. Bár őszintén szólva azon kívül, hogy majd minden funkcióját kipróbáltam nem használom. Nem kell, de nem volt vele baj.
Csak így tovább.

tasika14 2010.12.17. 18:24:45

Hello Emerze!!
Lenne egyké észrevételem.
1. Kamera funkcióinál én oda írnám még hogy motívumprogramok(akár azt is, hogy milyenek)valamint, hogy automata panoráma mód.
2. Számológéphez még, hogy elfordítva tudományos.

emerzee 2010.12.17. 20:08:02

Köszönöm a tippeket! Bővülget a faq! :)

TimonDante 2010.12.18. 20:01:18

Ezt még oda lehetne tenni a fontos progikhoz:
www.appbrain.com/app/sms-backup/com.zegoggles.smssync
SMS Backup +
:)

tasika14 2010.12.19. 12:15:24

Hello Emerze
További észrevételeim:
1. Zenelejátszót nem említed a leírásban. Pedig elég komoly zenelejátszóval rendelkezik.
2. Le lehetne még írni ezen kívül a csomag tartalmát.
3. Csatolhatnád a használati utmutatot.
4. Factory resethez pedig még anyit fűznék hozzá, hogy máshol azt írják, hogy nem szabad kiveni az sd karit mert hogy arra menti a készülék a viszaáliítási fájt.
6. Valamint elvileg lehet a telefonnal dokumentumot is szerkeszteni ezt is oda irhatnád.
7. És végül van a telefonban egy lopás gátló elvileg, ami ha elopják a telefont és másik sim kártyát raknak bele akkor küld egy üzenetet egy megadot cimre.
És az interneten a www.samsungdive.com cimen még gps-el nyomon is lehet követni a telefon helyzetét.
Kérlek mindenkép értesits ha külön oldalra költöztetted a faqot.
Ui. : Nagyon jó a blog köszönöm a munkádat!!!

TimonDante 2010.12.20. 17:23:27

Ha valaki tud valami infót a teljes rom mentésről, akkor ne tartsa magában :D
nem szeretnék semmilyen főzött romot felpakolni egyelőre, de nyugodtabb lennék, ha lenne egy teljes rendszermentés a gépen :)

emerzee 2010.12.20. 17:31:28

TimonDante
Ne hari, de itt a blogon nincs warez... Old meg az igo-d máshol. Hozzászólásod a témában törölve.

emerzee 2010.12.20. 17:47:01

Tasika14
Be lesz rakva a faq-ba. Köszönöm a segítséged, és csak így tovább!
emerzee

TimonDante 2010.12.20. 21:01:35

Programokhoz még ajánlanám:
Barcode Scanner:
www.appbrain.com/app/barcode-scanner/com.google.zxing.client.android

Dropbox:
www.appbrain.com/app/dropbox/com.dropbox.android

Wheres my droid (lényege, hogy ha előre beállított szöveget küldesz a telefonodra, akkor maxolja a hangerőt és/vagy benyomja a gps-t. ez jó akkor, amikor nem tudod hova tetted le a telódat, és némán van. dobsz magadnak egy sms-t, és megcsörgeted a telefont.):
www.appbrain.com/app/wheres-my-droid/com.alienmanfc6.wheresmyandroid

Wifi manager:
www.appbrain.com/app/wifi-manager/org.kman.WifiManager

Shazam:
www.appbrain.com/app/shazam/com.shazam.android

SargaRigo 2010.12.29. 19:22:24

Meg lehetne még említeni az RSS kezelését mobilon, hogy naprakészen lehessen követni pl ennek a blognak a változásait, vagy a főbb híreket a nagyvilágból, stb.

SargaRigo 2010.12.30. 13:09:24

Lehetne ajánlani a "kötelező" programok közé ezt: androidportal.hu/2010-01-15/tuzfal-droidra

SargaRigo 2010.12.30. 13:10:13

Van fehérlista, és feketelista is, hogy melyik programok mehetnek ki a netre. Külön az előfizetésesre, és külön a wifire! :)

emerzee 2010.12.31. 16:11:22

SargaRigo írta:
Szia!

Navigációnak ajánlom a CoPilot Live nevű csodát, szép a kinézete, és a navi része is elég jónak tűnik. Természetesen nincs olyan részletes mint egy igo, de esélyes hogy szorongatja hátulról :)
A Nokiaprogramokon van róla fórum.
G3-on tökéletesen működik.

RSS: RSS Widget Board. Egyszerű és hasznos. Csak meg kell neki adni a linket, és tud többet is kezelni egyszerre. A színeit is be lehet állítani, és témázható.
A főképernyőre ki lehet tenni widgetként, és mutatja a beállított weboldal aktuális állapotát. Én már csak ezzel olvasom a fórumokat. Bárhol. Bármikor :)

riglee 2011.01.05. 09:12:23

Szia Emerzee!
Teljesen kezdő Android user vagyok, és nem is hiszem, hogy valaha is túl mélyen belemerülnék a rendszer gyönyöreibe, viszont G3 felhasználóként beleütköztem néhány problémába, amik bosszantóak és számomra megoldhatatlannak tűnnek. Kérlek, ha tudsz segíts, vagy adj tippet, hogy ki tudhat segíteni.
Több fórumon is érdeklődtem, de választ nem kaptam.
Hogy ne írjam le újra, íme a fórumbejegyzés helye: forum.androidhungary.com/topic/samsung-galaxy-3-i5800/page/95?replies=2845
felhasználó név: riglee

Megjegyzés a bloghoz: A Kies XP alatt fut(cammog), de nem látja a telefon névjegyeit, bár amit a Kiesen keresztül rakok rá, azokat látja. Lehet, hogy a Google címtárban levőkkel van baja. Kicsit gáz, hogy amíg a Kies fut, addig szinte semmi másra nem használható a gép, mert akkora erőforrásigénye van, hogy kvázi meghal a PC.

Ja, ha már így belemelegedtem. Feltelepítettem a telefonra két különböző magyar virtuális billentyűzetet is. Mindkettő látható a telepített alkalmazások között, de sehogy nem bírom elérni, hogy használni is tudjam őket. Mit csinálok rosszul?

Segítségedet előre is köszönöm.
riglee

emerzee 2011.01.05. 09:22:11

Hoy!
A kies még nagygépen win7-en is fog valamennyit a gépen. Lehet, le kéne cserélni a masinád, és az oprencered? (De csak ezért ne, mert mint írtam a blogban, van kies alternatíva.)
A billentyűzet beállításának módja benne van a felhasználói útmutatóban. Az meg fenn van a blogon. (Nem azért nem mondom el, mert bunkó vagyok, hanem azért, hogy olvass, és tanulj, mert egy csomó érdekességgel fogsz találkozni még a blogban, és a felhasználói útmutatóban. Sajnos valamennyire bele kell merülni az androidba, különben nem megy. De a használati útmutató, nem túl nagy mélység, ne félj tőle.)
A fórumos kérdésedre a válasz:
A myphoneexplorert, én se tudtam rávenni, hogy menjen wifi-n, úgyhogy nálam kuka. A kies szerintem, kábelre van kihegyezve, különben bt sticket adtak volna a telához. Szerintem, nem lehet másképp csatlakoztatni, mert eléggé belenyúl a telefon lelkivilágába.
Remélem, megkaptad a választ.

riglee 2011.01.05. 09:40:41

@emerzee: Nos, részben megkaptam, bár nem örültem neki, mert eléggé vigasztalhatatlan vagyok a myphoneexplorer miatt. Mondjuk, a fő problémám hogy szeretek pc-ről sms-t küldeni, és most tanácstalan vagyok, hogy ezt hogy fogom megoldani.
Ami a hun. billentyűzetet illeti, megpróbáltam elég alaposan utánaolvasni, de a leírások alapján sehogy sem sikerült eligazodnom. Valahogy nálam hiányoznak azok a menüpontok, amiken be kéne jelölni, hogy milyen klaviatúrát akarok használni. Fórumokban is nézelődtem, de mindenki csak arról ír, hogy milyen tök jó, meg hurrá, hurrá, végre egy jó billentyűzet, esetleg tesznek említést arról, hogy a már működő billentyűzet egyes funkcióit hogy lehet előcsalogatni, de olyat sehol nem találtam, hogy a feltelepített, de még nem látható billentyűzetet honnan lehet előhúzni. :(

zsoltika21 2011.01.05. 15:00:54

riglee:

nekem lenne egy ötletem a gépen lévő sms írásra :) Eléggé furcsa megoldás, de alternatívaként megteszi szerintem :) Töltsd le a Marketről a BarcodeScannert. Felmész számítógépen a androidhungary.com/ oldalra, ott a jobboldali panelen kicsit lejjebb találsz egy QR kód generátort. Ott kiválasztod hogy SMS, beírod a telefonszámot, az alatta lévő mezőbe a szöveget, majd rányomsz a "Generál" gombra. Telefonon elindítod a BarcodeScanner-t, odatartod a kódra...és láss csodát :) Már mehet is az SMS.

SargaRigo 2011.01.05. 21:26:11

Akkor már inkább a share keyboard! Megnyitod az sms íródat a telón, és a billentyűzet helyett meg használod a PC billentyűzetét :) Van is itt erről egy cikk, keress rá!

tippmix stratégia 2011.01.06. 01:12:20

Na Ok. Visszavonom a kijelentésem. 4 alkalommal működött a Kies xp alatt, 5 -ik próbálkozásra nem már 2 napja halott. Temetem. Semmilyen újratelepítés és próbálkozás nem segít, irány az alternatív program, csak az a gond hogy wifi nincs és nem is lesz mert mobilnetet megy a gépen a net. Aki ezt a Kiest kitalálta..., na azzal megetetném. Még mindig jó az oldal. És még mindig várom a "fagyasztott joghurtot" :-)

jszem 2011.01.09. 14:04:20

Szia emerzee!
Egy másik fórumban olvastam a hozzászólásodban, hogy van már KIES 2 is!
Pontosan hol, mert a saját frissítője nem talál ilyent?

jszem 2011.01.11. 20:09:02

@pécsisrác:
Ühüm! Igazad van,nem gondolkodtam! :-)

Frappáns_Név 2011.01.24. 12:49:55

Szia! Érdeklődnék, hogy amennyiben megpróbálkozok a frissítéssel abban az esetben visszatehető az eredeti Tmobilos szoft? Valamint melyik a leghasználhatóbb froyo?

Adani 2011.02.02. 17:53:55

Tegnap óta van meg a Galaxy 3, de alamiért nem tudom beállítani a mobilnetet. Hogyan kell? T-Mobile-os mobilnetem van a telót használtan vettem.

M.Reka 2011.02.11. 17:21:52

Sziasztok!
Én tegnap kaptam meg életem első Androidos telefonját, a Galaxy 3-at, és sajnos a kezelése néhányszor gondot jelent. Mivel tényleg nem volt még ilyen "okos" telefonom, ezért elég alapvető dolgokra fogok rákérdezni,ami szerintem a legtöbb használónak teljesen egyértelmű, ne haragudjatok.
Szóval csak annyi lenne, hogy, ha Wifi-ről szeretnék netezni, akkor rácsatlakozom és utána elindítom az Internet alkalmazást? Honnan tudhatom, hogy valóban Wifiről megy a dolog és nem előfizetésről, ezt jelzi valahogy a telefon?
És még annyi, hogy azok az alkalmazások, amihez net kell, azok wifiről is működnek? Meg pl. a naptár alkalmazáshoz valamit telepítenem kéne, az nem tudom mi, és az ingyenes? vagy ahhoz is kell net, vagy wifi?
Látjátok, elég elveszett vagyok ilyen téren, de örülök, hogy rátaláltam erre az oldalra, mert jól jött az a fogalommagyarázat az elején. Köszönöm előre is a választ

Adani 2011.02.11. 18:48:47

@M.Reka:

Elvileg ha van wifi azt használja automatice. Nálam legalábbis. Kiéve a GPS helymeghatározást.

M.Reka 2011.02.11. 19:37:47

@Adani: Köszi a választ!
Egyébként meg a naptárnál megadtam a Google Accountom wifin keresztül, és utána kikapcsoltam a háttérben történő adatforgalmat és az automatikus szinkronizálást...így már jó a naptár és azt hiszem, remélem, nem is veszi a netet hozzá.

promo921 2011.02.15. 13:06:08

Bocsi, de ez nettó butaság hogy a LI-ION akksiban memória effektus jelentkezik. Más kérdés, hogy az Android hogyan kezeli a töltöttség jelzést, ez azonban néhány full feltöltéssel és merítéssel kalibrálható.

en.wikipedia.org/wiki/Lithium-ion_battery

Üdv

Fredo67 2011.02.20. 19:53:05

Néhány hete tértem át Nokiáról a galaxyra én is.
Olvastam a fórumon a tűzfalat, a Bavkup szoftvert is, ami nagyon jó lenne, de ugye rootolt telefonon megy csak. Az enyém ugye nem az, hisz még garos, amit nem szeretnék elvestteni. Akkor ez egy ördögi kör!:-)
Még az is zavar, hogy a naptár emlékeztetőjének időtartamát és hangját nem tudom változtatni.
Esetleg ha valaki tud rá megoldást, megköszönném!

Adani 2011.02.20. 21:17:51

Nálam mindig mikor kikapcsolom a telót akkor a névjegyzékben a SIM kártyán lévő számok nem jelennek meg csak miután beállítom a menüben. Hogyan leet megértetni vele,h mindig így akarom, és kikapcsolás után ne kelljen mindig kézzel visszaállítani.

Zsike_ 2011.03.18. 13:05:07

A névjegykártya kezelés számomra is kicsit sok, mivel Neekm is vannak plusz mappáim, és ha kikapcsol a telefon Nálam se jegyzi meg, hogy mi legyen az alapértelmezett, a többiben pedig ha keresni szeretnék akkor majd bekapcsolom. Ha valaki tud rá megoldást engem is érdekelne.
Plusz még egy kérdés, GPS-nél (iGO) alatt kikapcsol a képernyő, képernyőkímélés címszó alatt. Ezzel lehet valamit kezdeni?
Előre is köszi.

szabof1 2011.03.18. 13:26:01

@Zsike_: iGO-hoz. Nekem nem kapcsol le alapból sem. Szedd le a Marketről a KeepScreen alkalmazást. Abban be tudod állítani, hogy mely telepített programok futásakor ne kapcsoljon le a képernyő!

Zsike_ 2011.03.18. 13:48:02

@szabof1: Köszönöm, megtörtént.:)

goldenconnie 2011.10.25. 14:43:59

Sziasztok4 A múlt héten elromlott a 9 hónapja vásárolt Galaxi. Este kikapcsoltuk, reggel be és kiírta: Adja meg a sim kártya PIN kódját. Semmilyen kódra nem indult, bevittük a szervízbe, az ember azt mondta, kikódoltattuk a telefont. ??????????????? ...éjjel ? esetleg z UFÓkkal...

szabof1 2011.10.30. 10:46:15

@goldenconnie: Szia! Én már túladtam a Galaxy 3-asomon, emerzee meg már nem ír ide, ahogyan látom.
Megkérdeztem hodostamas kollégát a mobilarénás Galaxy 3 topic lelkét (itcafe.hu/tema/re_samsung_galaxy_3_tempo_a_kozepmezonyben/friss.html) és ezt válaszolta:
"Rá kell nyomni KIES frissítésre, ha még 2.1-es (Eclair). Frissítse le, aztán szerviz, hogy KIES után sim lock-os lett a teló. Megcisnálják neki. :)"
Ha kérdésed van, nyugodtan írj a linkelt fórumra, ott segítenek :)

Beszti972 2011.12.04. 15:47:59

Sziasztok!
Segítségeteket várom az alábbi problémában: nyáron kaptam egy független g3at, egy telenoros kártyát tettem bele azzal használtam. Ma egy másik telenoros kártyát szerettem volna beletenni, de sikertelenül, mivel kéri a SIM hálózatfeloldó PIN kódját, nem tudom miért. utána próbáltam a régi telenoros kártyámat beletenni de már azt sem fogadta, ugyanúgy kérte ezt a kódot. Mi a teendőm ebben a helyzetben?

Adani 2011.12.04. 20:32:54

@Beszti972:

Nálam is előjött régebben az Oktogonnál van egy mobiltelefon szervíz nekem ott tudták megoldani egy szoftverfrissítéssel.

Szandra04 2012.07.05. 17:41:54

Sziasztok!Légyszi valaki segítsen nekem,hogy lehet eltüntetni a facebookos ismerősöket a telefonkönyvből??Köszönöm!!!

Adani 2012.09.25. 21:14:29

Az SD kártyára telepített programok ikonjai minden bekapcsoláskor eltűnnek a kezdőképernyőről. Ezt nem tudjátok miért lehet? Nincs rá valami megoldás?
süti beállítások módosítása